A/C Condenser fan motor does not work

Reply

  #1  
Old 10-18-09, 08:29 PM
G
Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2009
Location: Florida
Posts: 1
Received 0 Votes on 0 Posts
A/C Condenser fan motor does not work

My Janitrol A/C external condenser fan motor does not work. When I use a stick to propel the blades it then starts running. I think it is the capacitor that I have to replace but I can't seem to locate it. The motor is GE motors Model: 5KCP39EG. Is this a capacitor issue and where is the capacitor?

Thanks

Ganrao
 
  #2  
Old 10-18-09, 09:53 PM
Houston204's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Oct 2009
Location: Texas
Posts: 7,425
Received 17 Votes on 14 Posts
If the blade spins freely with power removed it is probably your capacitor.

Your cap should be in the control panel. Do you have a 5/16 nutdriver? It is probably connected to the fan motor with a brown wire.

Be cafeful with caps, they can hold a chrge for a few minutes after removing power.



Match voltage and microfarad.
 
  #3  
Old 10-18-09, 10:07 PM
Houston204's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Oct 2009
Location: Texas
Posts: 7,425
Received 17 Votes on 14 Posts
If you have a dual cap match both microfarad values and voltag. Be sure to write down the existing wire = terminal combination before removing any wires. Color codes vary.

An example of a swollen 5mfd, 40mfd 370 vac dual capacitor...



A 5mfd 370vac capacitor...
 
  #4  
Old 10-19-09, 02:34 PM
M
Member
Join Date: Oct 2009
Location: san antonio texas
Posts: 16
Received 0 Votes on 0 Posts
most all janitrol use dual runcaps
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: