Honeywell Chronotherm III thermostat Question

Reply

  #1  
Old 05-04-10, 12:07 AM
handygirl911's Avatar
Member
Thread Starter
Join Date: May 2010
Location: UNited States
Posts: 2
Upvotes: 0
Received 0 Votes on 0 Posts
Question Honeywell Chronotherm III thermostat Question

Hello, I have read post here from 2005 but did not find kind the scenario there. I downloaded the instruction or wiring diagram for the thermostat changeover. I do not think it is going to be a big deal to do. However, the wiring has 3 different diagrams. I believe I know which one I am supposed to use or at least I have it narrowed down to 2. I do not have gas heat. I hat electric heat and central air in a townhouse. I am not certain if I have 2 stage heat and 1 stage cool or 2 stage heat and 2 stage cool. I do have to turn off a disconnect outside and a breaker inside. As soon as I find out which one it is again I can do that. I have already the old thermostat cover pulled off and the Honeywell one apart as well. I do have programming instructions but not the installation guide. On my old thermostat, there is one switch that just toggles between Heat Auto and Cool. The other I switch between On Fan and Auto. I think I have the 2 and 2 stage but just wanted to be sure.

Thank you for your help!
 
Sponsored Links
  #2  
Old 05-14-10, 11:29 AM
handygirl911's Avatar
Member
Thread Starter
Join Date: May 2010
Location: UNited States
Posts: 2
Upvotes: 0
Received 0 Votes on 0 Posts
Originally Posted by handygirl911 View Post
Hello, I have read post here from 2005 but did not find kind the scenario there. I downloaded the instruction or wiring diagram for the thermostat changeover. I do not think it is going to be a big deal to do. However, the wiring has 3 different diagrams. I believe I know which one I am supposed to use or at least I have it narrowed down to 2. I do not have gas heat. I hat electric heat and central air in a townhouse. I am not certain if I have 2 stage heat and 1 stage cool or 2 stage heat and 2 stage cool. I do have to turn off a disconnect outside and a breaker inside. As soon as I find out which one it is again I can do that. I have already the old thermostat cover pulled off and the Honeywell one apart as well. I do have programming instructions but not the installation guide. On my old thermostat, there is one switch that just toggles between Heat Auto and Cool. The other I switch between On Fan and Auto. I think I have the 2 and 2 stage but just wanted to be sure.

Thank you for your help!
Can anyone help me out here?
 
  #3  
Old 05-15-10, 07:47 AM
Jay11J's Avatar
Member
Join Date: Sep 2001
Location: Rochester, Minnesota
Posts: 18,427
Upvotes: 0
Received 0 Votes on 0 Posts
What is the model # of your t-stat?

Also, I am taking it you don't have heat pump?
 
  #4  
Old 05-17-10, 03:43 PM
Member
Join Date: May 2010
Location: United States
Posts: 8
Upvotes: 0
Received 0 Votes on 0 Posts
Need more info. If you have it. Make and model of new and old t-stats. Also a close-up pic of the old stats sub-base with wires still hooked up. Order of probability is 1. one stage each 2. two stage heat, one stage cooling 3. two stages each. Will be able to tell most likely from the pic.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: