Automatic filters


  #1  
Old 05-21-11, 09:14 PM
M
Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2009
Location: Louisville KY
Posts: 514
Received 1 Upvote on 1 Post
Automatic filters

Does anyone have any experience with automatic changing filters? We have a unit in the attic which is very difficult to access so the filters do not get changed as often as they should. I'm thinking of a roll filter of some kind like those used in some industrial units. Any ideas are appreciated.

Thanks!
 
  #2  
Old 05-22-11, 06:08 AM
airman.1994's Avatar
Member
Join Date: Dec 2005
Location: VA
Posts: 5,491
Upvotes: 0
Received 8 Upvotes on 8 Posts
Not for residential. How about instaling filter grills.
 
  #3  
Old 05-22-11, 07:33 AM
M
Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2009
Location: Louisville KY
Posts: 514
Received 1 Upvote on 1 Post
I thought about that but we have individual returns in each room so putting six separate filter frames doesn't seem practical. Also a couple of them are about 8x24 or something like that for getting filters would be a major project.
 
  #4  
Old 05-22-11, 09:08 AM
hvactechfw's Avatar
Member
Join Date: Jan 2011
Posts: 5,491
Upvotes: 0
Received 4 Upvotes on 4 Posts
ok. so put a filter cabinet on the unit in the attic with a 4" thick filter that only needs changed every 6 months to a year
 
  #5  
Old 05-22-11, 09:25 AM
M
Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2009
Location: Louisville KY
Posts: 514
Received 1 Upvote on 1 Post
I hadn't thought about that but it's probably the best idea. I'll have to find somebody to do that.
 
  #6  
Old 05-23-11, 07:02 PM
Grady's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jan 2005
Location: Delaware, The First State
Posts: 12,682
Received 41 Upvotes on 39 Posts
Because my own air handler is difficult to get to, I put in filter grilles. Changing all filters only takes about 1/2 hr.
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: