C-Wire Spaghetti Factory

Reply

  #1  
Old 03-19-18, 02:54 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2018
Location: Canada
Posts: 4
C-Wire Spaghetti Factory

Thought this would be simple install. No control board in the Air Handler just a mess of wires. Can anybody just lead me in the right direction. Or should I just call someone to get this Ecobee lite thing installed. Any help would be appreciated and hopefully before the girlfriend gets home in a couple of days.

Name:  wires.jpg
Views: 153
Size:  94.0 KB
 
Sponsored Links
  #2  
Old 03-19-18, 03:22 PM
Member
Join Date: Feb 2014
Location: USA
Posts: 2,103
There has to be transformer in there I see it on the diagram.. Post some pics.
 

Last edited by skaggsje; 03-19-18 at 03:23 PM. Reason: added info.
  #3  
Old 03-19-18, 03:52 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2018
Location: Canada
Posts: 4
Let me know if this helps in anyway.

Name:  wires1.jpg
Views: 128
Size:  90.8 KB

Name:  wires_l.jpg
Views: 131
Size:  38.4 KB
 

Last edited by PJmax; 03-19-18 at 04:07 PM. Reason: added labeled diagram
  #4  
Old 03-19-18, 04:09 PM
PJmax's Avatar
Group Moderator
Join Date: Oct 2012
Location: Northern NJ - USA
Posts: 50,501
Likes Received: 103
I added a labeled diagram to your post. The brown wire is common.
It should currently have one of the A/C condensor lines attached to it.
 
  #5  
Old 03-20-18, 01:34 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2018
Location: Canada
Posts: 4
Thanks for the guidance just to be sure. This is the brown (large Circle) I am guessing is the correct which is connected to the smaller circle Girlfriend will destroy me if I mess this up. I apologize in advance just wanna make sure i am understanding correctly.
Name:  OHOH.jpg
Views: 116
Size:  90.3 KB
 
  #6  
Old 03-20-18, 02:15 PM
PJmax's Avatar
Group Moderator
Join Date: Oct 2012
Location: Northern NJ - USA
Posts: 50,501
Likes Received: 103
That looks to be the correct wire. See if you can confirm the other wiring. That black wire that is connected to that brown wire should go to the outside condensor. That black wire should go into a cable with at least two wires. The other wire in that cable would connect to the wire that gets connected to Y at the thermostat.
 
  #7  
Old 03-21-18, 12:21 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2018
Location: Canada
Posts: 4
Thank you very much. Success.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes