Blower not running in A/C mode but works on heat mode

Reply

  #1  
Old 03-18-20, 12:11 PM
D
Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2020
Posts: 1
Received 0 Votes on 0 Posts
Blower not running in A/C mode but works on heat mode

=13pxHello,


I have a Bryant 313AAV HVAC system and when switching the system to cool mode lately the blower is not operating. AC is operational but blower does not turn on, it also doesn't work when trying to manually trigger the fan.

However it does work in heat mode or when manually triggering this in heat mode. Is this likely a failed resistor and do you recommend replacing the circuit board or is there something else I should try first?

Per Bryant system is not under warranty for parts as I purchased the house from another owner so warranty period was reduced in half.

Pics attached of S/N, wiring diagram and circuit board.

Thanks in advance for any help or guidance here!

Dillon


 
Attached Images     
Sponsored Links
  #2  
Old 03-18-20, 04:08 PM
PJmax's Avatar
Group Moderator
Join Date: Oct 2012
Location: Northern NJ - USA
Posts: 56,216
Received 723 Votes on 678 Posts
Welcome to the forums.

Look at the highlighted part of the diagram. That's the low voltage control for your electronically controlled motor. You will need a meter to measure for AC voltages.

You'll need to measure from.......
green to blue (COM - HEAT) for 24vAC in heat mode.
green to gray (COM - COOL) for 24vAC in cool mode.
green to red (COM - FAN) for 24vAC in fan on mode.

Let us know what you measure at each location.

Name:  20200313_205654.jpg
Views: 40
Size:  105.4 KB
 
Reply
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: