TT Prestige Solo 110 tuning ?


  #1  
Old 01-10-09, 11:35 AM
J
Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2008
Location: CT
Posts: 13
Upvotes: 0
Received 0 Upvotes on 0 Posts
TT Prestige Solo 110 tuning ?

Is there a way to tune without a combustion analyzer ?
The gas co. tech thought it might be a little rich but would not adjust it, it's the first one he had seen and didn't feel comfortable about adjusting it. Other than that it runs fantastic and I'm very happy with it.

Thanks
 

Last edited by JohnnyO556; 01-10-09 at 01:16 PM.
  #2  
Old 01-10-09, 03:34 PM
rbeck's Avatar
Member
Join Date: Jul 2007
Location: United States
Posts: 2,407
Upvotes: 0
Received 66 Upvotes on 55 Posts
Nope must use a combustion analyzer.
 
  #3  
Old 01-10-09, 03:48 PM
Who's Avatar
Who
Who is offline
Member
Join Date: Jan 2006
Location: San Jose
Posts: 2,066
Upvotes: 0
Received 2 Upvotes on 1 Post
Ask the gas company why they are _______ with your safety? The supplier that the gas company uses may have someone who can help. It's a great boiler.

If you ever need help tuning the parameters in the controller let us know. It's not programmed for peak efficiency from the factory.
 
  #4  
Old 01-10-09, 04:22 PM
J
Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2008
Location: CT
Posts: 13
Upvotes: 0
Received 0 Upvotes on 0 Posts
Okay, Thanks guys. I don't think he knew the right way to test it even after I told him it had to be in the high fire mode to test, he told me not to bother it's fine.

Who, I would have thought the parameters would be spot on from the factory.... no? I'd take any tips to get it perfect.
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: