Weil-Mclain CGi controller issue

Reply

  #1  
Old 11-29-12, 04:11 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2012
Location: USA
Posts: 5
Received 0 Votes on 0 Posts
Weil-Mclain CGi controller issue

CGi-8, natural gas boiler with 1107-1 controller.

We've been experiencing an intermittent issue that is baffling us.

The controller during the ignition sequence will hang at the tstat/circ LED (see attachment), the LED will flash on-off-on-off,click-click-click-click, the fan will blow on-off-on-off too. The boiler will eventually turn on after some time has passed. Then the pipes from/to the boiler have cooled down a lot.

To fix, I turn-off the boiler power and crank-up the heathigh in one of the zones. Turn the power back on and it'll then perform anormal ignition sequence.

What's the issue? How do I fix it?

Thanks in advance for any assistance.
 
Attached Images  
Sponsored Links
  #2  
Old 11-29-12, 05:08 PM
NJT's Avatar
NJT
NJT is offline
Member
Join Date: Oct 2006
Location: USA
Posts: 23,539
Received 3 Votes on 2 Posts
Do you have the boiler manual?

Is that the "United Technologies" controller?

That 'hang' is the first step of the sequence, is it not?

At that point the control is trying to start the blower and looking for the pressure switch to 'prove' that the blower is running before starting the boiler up.

I can't find the CGi 8 manual on the W-M website...
 
  #3  
Old 11-29-12, 05:12 PM
rbeck's Avatar
Member
Join Date: Jul 2007
Posts: 2,466
Received 2 Votes on 2 Posts
I would call Weil Mclain but sounds like a control issue.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: