After hitting reset, old oil boiler runs....


  #1  
Old 04-07-14, 05:11 AM
S
Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2014
Posts: 1
Received 0 Votes on 0 Posts
After hitting reset, old oil boiler runs....

.....for a few minutes, then shuts off. I wait for a bit then hit reset again and it will start but shuts off quicker...maybe a minute after.
So I know it is getting oil, it fires, it starts to heat the water (the first reset after not running for hours) as I will have some warm water but then it quits before continuing to get through the heating pipes? Which is usually about 10 minutes of running.
Any advice would be appreciated! Thank you!
 
  #2  
Old 04-07-14, 07:21 AM
NJT's Avatar
NJT
NJT is offline
Member
Join Date: Oct 2006
Location: USA
Posts: 23,539
Received 4 Votes on 3 Posts
When was the last time the system was serviced? Oil burners require ANNUAL service.
 
  #3  
Old 04-07-14, 05:27 PM
S
Member
Join Date: Oct 2013
Location: United States
Posts: 3,234
Received 85 Votes on 79 Posts
S,
Sight unseen since it lights and runs you may a clogged filter or pump screen. If not running for a while the oil has a chance to fill the line and pump but once it starts the oil flow is obstructed and taking to long to get to the nozzle.
It could be the pump also but maybe just servicing the burner and changing your oil filter and pump screen and possibly blowing out the oil line would do it.

Good Luck,
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: