One zone not working, Think maybe its the board? - rmurraymd


  #1  
Old 03-28-15, 01:54 PM
R
Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2015
Location: United States
Posts: 1
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
One zone not working, Think maybe its the board? - rmurraymd

I have a 9 yr old Lennox furnace, propane. 3 zones. The main zone triggers the furnace, ignites, maybe runs 3-5 min then i get the altnernating red/green LEDs fast flash. Code says thats 1) improper ground 2) line voltage below 24 or 3) faulty ignitor. The other 2 zones work just fine which to me indicates the furnace/ignitor blower etc are mechanically OK. Am I maybe dealing with a bad circuit board? I replaced the T-Stat on the bad zone but no change. BTW, if not already obvious I am not highly techinical with this stuff, just like to get as far as I can before pulling the trigger on calling HVAC guy. Really appreciate any help. At least not interupting the NCAA games yet. Rob
 
  #2  
Old 03-28-15, 04:15 PM
NJT's Avatar
NJT
NJT is offline
Member
Join Date: Oct 2006
Location: USA
Posts: 23,538
Likes: 0
Received 8 Likes on 6 Posts
Hi Rob,

First off, let's make sure this is a HOT WATER BOILER, and NOT a "FURNACE"... we usually call forced hot air systems "furnaces" but hot water systems "Boilers".

Presuming it is a boiler;

How are the zones controlled? Do you have electric zone valves? If so, what make/model?
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: