One zone not working

Reply

  #1  
Old 01-23-16, 07:18 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2016
Posts: 1
Received 0 Votes on 0 Posts
One zone not working

Hi, first of all, I'm an auto mechanic not an hvac guy, I should have said no when my wife's friend asked me to take a look at her boiler system. So her ex hubby replaced the thermocouple last week and ever since, one of three zones is not working. So I turned up the Tstat, separate ones for each zone, checked the pipe, hot as hell before the valve and Luke warm after. Took the cover off the power head and watched it open, took the valve itself apart and checked for movement, all good. Went up stairs bled all the radiators, got hot water out of all of them after quite a while. Still seems like no flow, hot on one side of valve and Luke warm on the other. The other 2 valves are super hot on both side.any ideas?
 
Sponsored Links
  #2  
Old 01-23-16, 07:44 PM
PJmax's Avatar
Group Moderator
Join Date: Oct 2012
Location: Northern NJ - USA
Posts: 53,654
Received 421 Votes on 394 Posts
Welcome to the forums.


So her ex hubby replaced the thermocouple last week
Are you sure ? A thermocouple is in the burner section on an older boiler.

What is the boiler pressure ?

If the cold zone is the highest one.... second floor, then possibly the boiler pressure is too low.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: