Cinderblock steps or gravel walkway

Reply

  #1  
Old 10-05-17, 06:41 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2017
Location: Canada
Posts: 2
Received 0 Votes on 0 Posts
Cinderblock steps or gravel walkway

Hey. Looking for some help here.

I have a large large slope in my yard, it's all level until you get about 4 feet off my deck then it begins a hard slope into the rest of the yard which is only slightly sloped towards the river. I have my fire pit down in the yard where it's fairly level. Now I was planning on cutting into the hillside and putting in steps with cinderblocks. But we live in the east coast of Canada which means cold and frost, this could possibly turn those steps ino shifted crap by next spring. I then thought of just shovelling a trench walkway, filling in the lower part with soil from the top and lining the sides with cinderblocks that I fill with concrete and rebar into the ground. What would you guys do in this situation? I will provide my measurements that I took for the possible steps. 49.5" from the bottom of the hill to where my line levelled with the top of the hill. The line measured 22'6".

Thanks in advance!!
 
Sponsored Links
  #2  
Old 10-05-17, 07:09 PM
PJmax's Avatar
Group Moderator
Join Date: Oct 2012
Location: Northern NJ - USA
Posts: 52,589
Received 337 Votes on 315 Posts
Welcome to the forums.

It can be hard to visual a project by description alone.
If you could post a few pictures it would be very helpful.
How to insert pictures
 
  #3  
Old 10-06-17, 05:03 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2017
Location: Canada
Posts: 2
Received 0 Votes on 0 Posts
Pictures. It would only let me upload one picture though.

Name:  1.jpg
Views: 128
Size:  82.0 KB
 

Last edited by PJmax; 10-06-17 at 10:30 AM. Reason: reoriented picture
  #4  
Old 10-06-17, 06:40 AM
Marq1's Avatar
Member
Join Date: Sep 2016
Location: USA MI
Posts: 4,312
Received 88 Votes on 79 Posts
If you put in heavy pavers with a deep base of compacted limestone for drainage it would survive winters. The larger the pavers the better.
 
  #5  
Old 10-06-17, 10:32 AM
PJmax's Avatar
Group Moderator
Join Date: Oct 2012
Location: Northern NJ - USA
Posts: 52,589
Received 337 Votes on 315 Posts
When you are in the attach mode..... just hit browse again for a second picture and then upload. The pictures attached will show at the bottom of the attached dialog box.

I'm not sure what will happen if you try to upload several very large pictures at the same time.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes
 
Ask a Question
Question Title:
Description: