Phone acting like a "FAX" line

Reply

  #1  
Old 12-11-08, 05:14 AM
M
Member
Thread Starter
Join Date: Dec 2008
Posts: 1
Received 0 Votes on 0 Posts
Phone acting like a "FAX" line

My phone is picking up after the second ring with a fax sound. My answering machine is set to pick up after 4 rings but it doesn't get the chance because after 2 rings my phone is sending a piercing fax sound.

If I can get to the phone and pick up before 2 rings I "beat" the phone from trying to send the signal out.

I have unplugged: my printer/fax; modem; router; PC; telephones; etc. EVERYTHING!

I went to the telephone box outside our home and plugged in an old phone and I do NOT get the fax sound. I came inside and plugged the same phone into the main phone jack and I DID receive the fax sound. Therefore, the phone company says it is not their problem.

Can someone make any suggestions as to what I can do to fix this problem. It only started after I got a new laptop and I don't know why???
 
  #2  
Old 12-11-08, 06:00 AM
mango man's Avatar
Member
Join Date: May 2004
Location: Sw FL
Posts: 2,122
Received 0 Votes on 0 Posts
do you have a alarm ?

it sounds to me like a alarm panel picking up
 
  #3  
Old 01-29-09, 06:44 AM
C
Member
Join Date: Jan 2009
Location: Georgia
Posts: 1
Received 0 Votes on 0 Posts
Did you ever resolve this issue. It sounds exactly like a problem I'm having now!
 
  #4  
Old 01-29-09, 03:38 PM
R
Member
Join Date: Apr 2007
Location: Near Buffalo, NY
Posts: 4,233
Received 1 Vote on 1 Post
Disconnect the laptop from the phone line. If that solves the problem, find the laptop's Modem/Fax settings and turn off auto-answer.
 
  #5  
Old 01-29-09, 05:11 PM
Pendragon's Avatar
Member
Join Date: Jul 2002
Location: USA
Posts: 1,851
Received 2 Votes on 2 Posts
You don't say, but unless your phone has a fax machine in it's, it's not your phone. Also, fax machines don't 'answer' with a tone the way a modem does. They 'listen' for the calling machine to send a tone and only then do they respond.

It sounds to me like an alarm panel, or something else is on the line.
 
  #6  
Old 01-29-09, 07:55 PM
HotxxxxxxxOKC's Avatar
Banned. Rule And/Or Policy Violation
Join Date: Jul 2006
Location: USA
Posts: 8,034
Received 0 Votes on 0 Posts
I had this issue. My alarm panel was picking up on the 2nd ring. Had to go into the panel properties and adjust the ring pickup.
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description: