Hard Drive Shot?

Reply

  #1  
Old 10-27-06, 06:08 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Jul 2004
Location: USA
Posts: 150
Received 0 Votes on 0 Posts
Hard Drive Shot?

I have a gateway about 4 years old. Power comes on but the hard drive light does not. I got a new hard drive tried that. Tried a new cable, reseating the cable, nothing. It comes up with the Gateway screen and a progress bar but won't go past that. The progress bar goes to the end and just hangs. I reseated the CD Rom cable as well. Won't boot from the CD Rom.

Any thoughts?
 
Sponsored Links
  #2  
Old 10-28-06, 11:25 AM
the_tow_guy's Avatar
Group Moderator
Join Date: Feb 2001
Location: SW Fla USA
Posts: 11,838
Received 37 Votes on 29 Posts
When you say you got a new hard drive and tried that, it's a little confusing. Can you expand on what you did exactly? A new hard drive would have to be formatted and the operating system installed; or is it not reading the hard drive? Can you get into setup - normally hit "Del" key after the mobo "beep"? And is the hard drive found?
 
  #3  
Old 10-28-06, 08:23 PM
HotxxxxxxxOKC's Avatar
Banned. Rule And/Or Policy Violation
Join Date: Jul 2006
Location: USA
Posts: 8,044
Received 0 Votes on 0 Posts
Also, unlug your CDROMS, and floppy drive, and plug in that old harddrive and try to see if it powers up. If it does this time, you have a bad power supply.

That maybe your whole issue. The harddrive will flash when power is turned on regardless of what the motherboard is good or not. The power for the harddrive comes directly off the power supply. Replace that power supply.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: