CD Rom trouble!!!! PLEASE HELP

Reply

  #1  
Old 01-27-09, 09:04 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Aug 2008
Location: USA
Posts: 48
Received 0 Votes on 0 Posts
Exclamation CD Rom trouble!!!! PLEASE HELP

Hi,
Everytime I tried to burn a CD, I would get an error message that the Cd was full (which it was not) I was told that it could be the optical eye or some such thing in the cd rom so I replaced it(the CD drive). Now I get the same message & sometimes the computer does not even recognize that there is a Cd or video in it!! What part of computer do I need to replace if not the CD rom?? PLEASE HELP
THANK YOU
 
Sponsored Links
  #2  
Old 01-28-09, 04:48 AM
chandler's Avatar
Banned. Rule And/Or Policy Violation
Join Date: Dec 2005
Location: USA
Posts: 39,967
Received 3 Votes on 3 Posts
If you have a CD-ROM, you can't burn CD's. You have to have a Writable CD. If this is just a terminology glitch, then what type CD's are you using? R or RW? Check the CD via My Computer to see if there is anything on it. You will occasionally get CD's that just won't take data.
 
  #3  
Old 01-28-09, 04:37 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Aug 2008
Location: USA
Posts: 48
Received 0 Votes on 0 Posts
Sorry, you are correct it's my terminology that is the problem!!
It is a Cd DVD burner the whole 9yards. But, I have always used the same DVDs & it's not an every once in awhile thing. I did some maintenance, like defrag / compress old files, such as that and now my discs(FRESH OUT THE PACKAGE) say they are full!!!!!!!! I'm sure that maybe- it is some little box somewhere that was checked before & should be checked and now is not , or vice versa, but I just don't know what to even begin to do to find out. I got this error before "disc full or not writable" that is when I was told to change out the burner thingy! now still the same thing!
HEY THANKS for your interest!
 
  #4  
Old 01-30-09, 10:24 AM
Member
Join Date: Jan 2009
Posts: 2
Received 0 Votes on 0 Posts
Before you replace anything i would make shure that all your conections are fully seated and that your drivers didnt take a dirt nap. Also go old school Nintendo on that machine turn it off disconnect the power and clean it out with some compressed air. You would be suprised how often that can destroy a machine.
 
  #5  
Old 01-30-09, 12:59 PM
Member
Join Date: Aug 2007
Posts: 304
Received 0 Votes on 0 Posts
Have you recently installed any software?
 
  #6  
Old 01-30-09, 06:49 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Aug 2008
Location: USA
Posts: 48
Received 0 Votes on 0 Posts
answers

no I have not installed any new software. and yes I have checked all connections and cleaned computer.
Can you tell me how to check my drivers?

Thank you
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: