Android: Red Bar And Pitchfork??

Reply

  #1  
Old 05-06-18, 01:08 AM
ray2047's Avatar
Group Moderator
Thread Starter
Join Date: Mar 2006
Location: USA
Posts: 33,597
Received 13 Votes on 11 Posts
Android: Red Bar And Pitchfork??

Asus Memopad tablet: I had it on charge for a couple of hours. When I went to start it there was a symbol on the screen of a red bar and a pitchfork with curved tines below it. It booted okay but the charge on it had decreased not increased and tablet was warm to the touch which is not normal.. I'm guessing bad charger but not sure. I have a different charger on it now to see what happens. Does my guess sound correct?
 
Sponsored Links
  #2  
Old 05-06-18, 06:23 AM
ray2047's Avatar
Group Moderator
Thread Starter
Join Date: Mar 2006
Location: USA
Posts: 33,597
Received 13 Votes on 11 Posts
Update: It worked fine with a different charger so most likely a dying charger.
 
  #3  
Old 05-06-18, 06:52 AM
Tolyn Ironhand's Avatar
Group Moderator
Join Date: Nov 2007
Location: Twin Cities, MN
Posts: 12,933
Received 54 Votes on 47 Posts
I googled the symbol you mentioned but I couldn't find anything. Can you post what it looks like?
 
  #4  
Old 05-06-18, 07:11 AM
ray2047's Avatar
Group Moderator
Thread Starter
Join Date: Mar 2006
Location: USA
Posts: 33,597
Received 13 Votes on 11 Posts
Yes I Googled also. No can't post. Didn't think to take a picture and no way to anyway.
 
  #5  
Old 05-06-18, 08:14 AM
pugsl's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Mar 2008
Location: Raleigh, NC
Posts: 8,407
Received 19 Votes on 18 Posts
I couldn't find anything either.
 
  #6  
Old 05-06-18, 08:16 AM
Tolyn Ironhand's Avatar
Group Moderator
Join Date: Nov 2007
Location: Twin Cities, MN
Posts: 12,933
Received 54 Votes on 47 Posts
Do you think it might be a virus or malware?
 
  #7  
Old 05-06-18, 08:24 AM
ray2047's Avatar
Group Moderator
Thread Starter
Join Date: Mar 2006
Location: USA
Posts: 33,597
Received 13 Votes on 11 Posts
No, not virus are malware because the computer was off and charging. Used a different charger and all worked well. I'm going to consider it solved.

Update: Probably it was a USB symbol with a red bar over it. This looks close to my memory:
 
Attached Images  

Last edited by ray2047; 05-06-18 at 08:45 AM.
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: