Server I/O Error


  #1  
Old 09-02-20, 06:48 AM
C
Member
Thread Starter
Join Date: Dec 2015
Posts: 134
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Server I/O Error

I have a Dell T110 II server with three drives in a raid. The purpose of the raid was in case a drive went down it would be a simple matter of replacing the drive, rebuilding it and off we go. One of my software packages can't run because it says some of the files are experiencing I/O read errors.

Can anyone help me understand what is going on?
Thanks
 
  #2  
Old 09-02-20, 07:00 AM
C
Member
Join Date: Oct 2018
Posts: 141
Likes: 0
Received 13 Likes on 9 Posts
Raid runs with variations. If it was mirrored you should not lose data. With striping you would. You can also run a combo of both.
 
  #3  
Old 09-02-20, 12:47 PM
C
Member
Thread Starter
Join Date: Dec 2015
Posts: 134
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Thanks for your reply. I ran chkdsk for several hours and it is all up and running again. Thank God.
 
  #4  
Old 09-06-20, 05:52 PM
Z
Forum Topic Moderator
Join Date: Sep 2005
Location: USA
Posts: 6,406
Received 357 Likes on 319 Posts
Make sure you understand the differences between RAID 1, 3, 5 and others.
Also, regardless of your drive configuration, make sure you have a good backup strategy. RAID is definitely not a replacement for good backups. I don't want to tell you how many servers I've seen die and lose or almost lose data even with RAID running....
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: