No dial tone?

Reply

  #1  
Old 08-16-00, 08:29 PM
Visiting Guest
Posts: n/a
Question

I have an e machine that is about 10 months old. My son was online one evening when a storm came through. The computer is plugged into a surge protector, but I still have asked him to turn the computer off when it is storming. Since then when I try to log onto the internet I get a message saying there is no dial tone. I have checked the phone line and it is fine. After unplugging the phone line a couple of times from the back of the computer it finally dials. What could be causing this? Is there a way to fix the problem? I'm tired of plugging and unplugging the phone line.
 
Sponsored Links
  #2  
Old 08-21-00, 08:25 PM
Visiting Guest
Posts: n/a
Post

Try reinstalling the modem drivers. I am not really up on E stuff but modem is a modem. either the drivers are defective or the modem is. Replace the modem. Kisses from God can do funny things. I have seen it blow mdoular phone jacks off the wall or just blow a fuse in the VCR.
 
  #3  
Old 08-22-00, 02:26 PM
Visiting Guest
Posts: n/a
Post

I can't diagnose your problem but maybe I can help. Instead of unplugging the phone line, simply click 'TRY AGAIN' or 'CONNECT' a second time. It sometimes has the same affect as unplugging the line, and it much faster and easier.

Mark
 
  #4  
Old 08-23-00, 04:14 AM
Visiting Guest
Posts: n/a
Post

1st: you did have the phone line plugged into the surge protector, too? Not just the computer? If you aren't using a surge protector for the phone line, the modem connections may have been damaged.

2nd: If you did have the phone pluuged into the surge protector, buy a new protector.

3rd: It may thing more than the connections were damaged. New lines may fix the problem.
 
  #5  
Old 08-29-00, 06:43 PM
Visiting Guest
Posts: n/a
Post

I had this problem occur when a storm came through last spring. The lightning blew out my USR 56K and my replacement 56K will not stay connected for more than a few minutes since that time. I can use use an older 1.2 GB HDD and connect with a 33.6 and stay connected all night long. What a hassle!

The motherboard was obviously also affected by the lightning surge. I can't stand having to buy another motherboard! The Tyan Trinity AT is a good board, but this one needs replaced.

More than a Carpenter
http://www.carpenter.cjb.net
 
  #6  
Old 09-05-00, 08:53 AM
Visiting Guest
Posts: n/a
Unhappy

Say goodbye to your modem. After a storm around here we seem to have at least 5-10 users who report 'no dial tone' when trying to connect.
 
  #7  
Old 09-05-00, 03:24 PM
Visiting Guest
Posts: n/a
Post

I had the same problem with my HP system and the modem was bad. Fixed it but wound up replacing the whole system under warranty.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes