wont recognize my video card at times

Reply

  #1  
Old 05-14-02, 12:36 PM
Member
Thread Starter
Join Date: May 2002
Location: Seattle
Posts: 233
wont recognize my video card at times

Hello, I have a G3 ti200 video card. sometimes when i boot up my computer, it doesnt recognize my card and it runs off my built-in graphics on my MB ( which is horrible.)

My system consists of the following:
- 1.4 t-bird
- 256 megs of ram
- MB is an msi K7T 266, i think
 
Sponsored Links
  #2  
Old 05-14-02, 01:17 PM
BSB's Avatar
BSB
BSB is offline
Member
Join Date: Mar 2001
Location: GB, WI
Posts: 782
did you disable the onboard video card in bois? hmmm... I doubt that it is useing that onboard video card unless you have a monitor with 2 inputs and both cards connected. More then likely the video drivers are not completly loading at startup. I would go to nvidia get the destroyer and new drivers, then completly remove the vid drivers, and install the new ones.

Besure you have the onboard video disabled, if its not what may be happening (big maybe) the OS is not sure which card to support and loads the generic (very bad display) drivers since you probably dont have the drivers for onboard video installed. Generic display drivers are applied to both video cards and you get bad graphics. To verify this before doing the above go to adapter properties and see what drivers are installed for the card.

G'luck

Brian
 
  #3  
Old 05-14-02, 02:09 PM
bigmike
Visiting Guest
Posts: n/a
Cool Usenet Groups

I have heard some horror stories about the G3 cards, I was warned away from it when I was video card shopping. Try the UseNet groups, they might have an answer but do Brians suggestion first.
 
  #4  
Old 05-14-02, 02:27 PM
Member
Thread Starter
Join Date: May 2002
Location: Seattle
Posts: 233
Bigmike, funny you should say that, this is my second one. The first one was faulty.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes