Welcome to the DoItYourself Forums!

To post questions, help other DIYers and reduce advertising (like the one on your left), join our DIY community. It's free!

no sound on computer


bradie's Avatar
Member

Join Date: May 2002
Posts: 17

06-02-02, 11:03 AM   #1  
no sound on computer

I was wondering why I keep losing the sound on my computer.
I have a gateway about 1 yr old and sometimes after I have been on it for a while I lose my sound. I have tried the restart and shutdown. Sometimes it works and sometimes it doesnt. I defrag and use disk cleanup. Thank you.

 
Sponsored Links
mrhoadar's Avatar
Member

Join Date: May 2001
Posts: 338
IL

06-02-02, 09:20 PM   #2  
Let me guess, you have the Boston Acqustic Digital speakers. If it is what I'm thinking it is your sound card settings. Gateway has its sound card detect wether the speakers are digital or analog. That way they can ship whatever speakers they want with any computer. However, that autodetect is only about 60 accurate. You need to go into the sound card settings in device manager and set the default to the type of speakers you have. If you can't find the setting you may need to go to http://windowsupdate.microsoft.com and run the update program to get the latest SoundBlaster drivers.

 
bradie's Avatar
Member

Join Date: May 2002
Posts: 17

06-03-02, 05:34 PM   #3  
no sound on computer

Thank you mrhoadar..
I do have the boston acoustic digital spaeakers and went to the link you supplied me but i cannot find the download for this item.

you have to understand though, I am not too computer literate!!
I do have some knowledge but wish I had more. Thanks again

 
mrhoadar's Avatar
Member

Join Date: May 2001
Posts: 338
IL

06-04-02, 07:00 AM   #4  
On that page is a link called "Product Updates" Clicking on this starts a Microsoft Update Program which checks to see if all your software is current. It then gives you a list of possible updates you can install. The SoundBlaster driver should be near the bottom of this list.

 
Search this Thread