Problem with Whirlpool oven

Reply

  #1  
Old 11-15-04, 09:15 AM
WiscMom
Visiting Guest
Posts: n/a
Problem with Whirlpool oven

When we bought our home 3 months ago, it came with a Whirlpool gas range, which we are currently using. It has electronic oven control. I have a question about this range. When using the oven, sometimes the oven will stop heating. It will make the clicking sound, but then does not ignite. What we do, is then shut off the oven, wait a while, then re-start it, and it will then work (sometimes). I would say that we have this problem every other time we use the oven. It looks like this range is quite new.

Can you tell me why this happens, what is causing it?
Is there something we can do about it?

Thanks,
Karen

 
Sponsored Links
  #2  
Old 12-01-04, 03:49 PM
K.Gomes
Visiting Guest
Posts: n/a
The clicking sound is caused by the ignitor trying to re-ignite. Furnaces, gas frigdges will do this on startup and if the flame goes out. It could be your gas line, have you left the oven going after it flamed out? Could call gas company or repairman, but you might not want to do that if its a quick fix. Check your owners manual under "troubleshooting" and see if you can find it or anythign similar.
 
Reply
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: