GE WVSR1060A1WW washer won't agitate but spins.


  #1  
Old 10-12-05, 09:36 AM
jcrawshaw's Avatar
Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2003
Location: United States
Posts: 19
Received 0 Votes on 0 Posts
GE WVSR1060A1WW washer won't agitate but spins.

Approx 5 yrs old. Will fill then the motor comes on and spins the belt, that agitator moves a fraction of a turn, then stops and the motor and belt continue to spin. After the wash cycle, the machine drains fine and goes into the spin cycle. Any guess as to what I'm looking at for a problem and can I fix it myself?

Thanks in advance.
James Crawshaw
 
  #2  
Old 10-12-05, 09:53 AM
J
Member
Join Date: Sep 2003
Location: NYC
Posts: 1,615
Received 0 Votes on 0 Posts
Possibly part # 310 on this photo.

http://www.partselect.com/ModelFrame...Machine&Mark=3

or the inside of the agitator where it keys in.
 
  #3  
Old 10-12-05, 10:51 AM
jcrawshaw's Avatar
Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2003
Location: United States
Posts: 19
Received 0 Votes on 0 Posts
Ok, I'll let it drain and check it out. Will it be easy to tell if that's the problem. Again, thanks alot.

James
 
  #4  
Old 10-12-05, 11:25 AM
J
Member
Join Date: Sep 2003
Location: NYC
Posts: 1,615
Received 0 Votes on 0 Posts
yes. Can you turn the agitator by hand now. If the piece is broke I think the agitator would turn pretty easy
 
  #5  
Old 10-12-05, 11:34 AM
jcrawshaw's Avatar
Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2003
Location: United States
Posts: 19
Received 0 Votes on 0 Posts
Hey, thanks so much for your help. It does spin really easy....got it apart and the plastic teeth inside the drive bell are pretty much worn smooth. Calling now to see if I can find one in town or if they can have one for me tomorrow. Again, thanks alot for your help.

James
 
  #6  
Old 10-12-05, 11:39 AM
J
Member
Join Date: Sep 2003
Location: NYC
Posts: 1,615
Received 0 Votes on 0 Posts
No prob. Glad to help.
 
  #7  
Old 07-16-09, 04:07 PM
T
Member
Join Date: Jul 2009
Posts: 1
Received 0 Votes on 0 Posts
Mine does the same

Mine does the same thing i took it apart as you said! part 310 moves freely in both directions. The teeth on it are fine?????? Any suggestions???
 
  #8  
Old 07-16-09, 06:50 PM
D
Member
Join Date: Aug 2007
Posts: 2,021
Received 0 Votes on 0 Posts
It turns on the shaft?


bbbbbbbbbbbbbb
 
  #9  
Old 07-16-09, 07:03 PM
Join Date: Dec 2008
Location: Raleigh, NC
Posts: 517
Received 0 Votes on 0 Posts
its hard to tell visually that the splines are trashed. you can feel it easily however
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: