Kenmore 110 doesn't spin or agitate

Reply

  #1  
Old 03-20-06, 08:42 PM
B
Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2006
Posts: 3
Received 0 Votes on 0 Posts
Kenmore 110 doesn't spin or agitate

I have a 10 year old Kenmore 110 washing machine that does not spin or agitate. I thought it was the drive coupler, but it appears to be fine. Any ideas? Thanks!
 
  #2  
Old 03-20-06, 09:51 PM
G
Member
Join Date: Aug 2004
Location: North Central Ohio
Posts: 339
Received 0 Votes on 0 Posts
Whats the rest of the model number?
110.########

"washing machine that does not spin or agitate."

But does the motor run?
 
  #3  
Old 03-21-06, 06:36 AM
B
Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2006
Posts: 3
Received 0 Votes on 0 Posts
Kenmore Model 110.92283800

The motor does hum when I turn it on to the spin or wash cycle. When I visually inspected the drive coupler I noticed a little bit of black dust that probably came from the coupler. It wasn't broken that I could tell. Thanks for your time.
 
  #4  
Old 03-21-06, 10:30 PM
B
Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2006
Posts: 3
Received 0 Votes on 0 Posts
After I removed the motor I was able to determine that the coupler was faulty. I easily replaced the coupler, but now I have another problem. After I removed the cabinet, with my limited experience, I layed the machine on its side because I thought it would be easier to work on. I realize now that it was a dumb move because some oil, probably 1/5 of a cup, leaked out of the transmission/motor. Can I replace that oil? Thanks for your help.
 
  #5  
Old 03-22-06, 10:43 AM
G
Member
Join Date: Aug 2004
Location: North Central Ohio
Posts: 339
Received 0 Votes on 0 Posts
“Can I replace that oil?”
For no more than you lost I wouldn’t mess with it.

If you need to work on this washer here is how you
get into it…

http://www.american-appliance.com/service_pages/wp_dd_wash/ddwashmotorcoupler.htm
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: