RAS7133KQ1 Washer will not spin and makes horrid noise

Reply

  #1  
Old 04-01-08, 07:11 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2008
Posts: 2
Received 0 Votes on 0 Posts
RAS7133KQ1 Washer will not spin and makes horrid noise

I have had my roper RAS7133KQ1 top loading washer for 3 years now. Yesterday while washing a load of sheets my machine started acting up. I don't think that I overloaded the machine but during the spin cycle I had to rebalance the machine, once the machine was balanced a few minutes later a horrific buzzing sound started. It sounded like a buzzer at a basketball game. The tub will drain but everytime I turn the machine on the buzzing sound starts. Does anyone know how I could fix this? Is this a belt or motor problem?
 
Sponsored Links
  #2  
Old 04-02-08, 05:58 AM
pugsl's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Mar 2008
Location: Raleigh, NC
Posts: 8,481
Received 25 Votes on 24 Posts
Sounds like a drive coupler bad, New drive couplers crack and make a high speed wringing noise. Machine dose not spin or agitate but will fill and drain,
http://repair2000.com/coupling.html here a lint to repair, you probably will not see any black powder under machine
 
  #3  
Old 04-03-08, 08:15 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2008
Posts: 2
Received 0 Votes on 0 Posts
Worked great. Thank-you so much!! You saved me a lot of time and money
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: