Kenmore Front Loader Not Draining


  #1  
Old 07-18-08, 06:49 PM
D
Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2006
Location: usa
Posts: 20
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Kenmore Front Loader Not Draining

Mod. 417.29052990, SN XC91667107
Not draining and a huge mess. What can I do to fix short of calling Sears? Thanks for any suggestions...
 
  #2  
Old 07-18-08, 07:51 PM
pugsl's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Mar 2008
Location: United States
Posts: 9,029
Received 76 Likes on 69 Posts
Take off lower panel and water pump is there (RF) Take off hose from tub ( 5 gallons of water in there) and see if you can find anything in the pump,
 
  #3  
Old 07-18-08, 09:50 PM
D
Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2006
Location: usa
Posts: 20
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Thanks much for the prompt reply. I'll give it a try tomorrow and post back...
 
  #4  
Old 07-19-08, 10:20 AM
D
Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2006
Location: usa
Posts: 20
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Pugs; I did as you suggested and you saved me some money. I found a hair barret (sp) stuck in the impeller of the pump. Simply pulled it out and the impeller spun freely. Also found $2.92 in corroded coins in the rubber boot at the bottom of the drain. Amazes me that kind of stuff can get through the drum and down in the pump area...Thanks much for your help...machine works like always now...Dan Wilson
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: