Electric Dryer Sensory Wires

Reply

  #1  
Old 08-03-09, 11:10 AM
I
Member
Thread Starter
Join Date: Aug 2009
Location: USA,PA
Posts: 3
Received 0 Votes on 0 Posts
Electric Dryer Sensory Wires

Hi, I have a Kenmore Elite He3 Electric Dryer. i was cleaning my dryer, and while i was putting it back, i forgot where the sensor wiring harness goes in the Outlet Screen Grille. i dont know which color goes in which spot. there are 2 colors, yellow+red striped and black, and there are 2 metal prongs in which they are inserted. i believe they are the moisture sensors.

i also remember while taking it apart that one of the wires were connected to the top prong and the bottom prong had nothing in it. but i could be mistaken as it might of gotten knocked off while i was cleaning or removing it.

i have made a diagram for better understanding of this . it is located here "http://i659.photobucket.com/albums/uu317/punjabisheer/dryerpix.gif"

in the picture i have outlined the prongs so you can let me know which wire goes in which prong

THANK YOU SOO MUCH
 
Sponsored Links
  #2  
Old 08-03-09, 02:51 PM
pugsl's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Mar 2008
Location: United States
Posts: 9,004
Received 71 Votes on 64 Posts
2 plugs in lint chute near opening. Doesn't mater which wire goes on. Sometimes the plugs only fit required wire if not it does not mater,
 
  #3  
Old 08-03-09, 03:18 PM
I
Member
Thread Starter
Join Date: Aug 2009
Location: USA,PA
Posts: 3
Received 0 Votes on 0 Posts
Originally Posted by pugsl View Post
2 plugs in lint chute near opening. Doesn't mater which wire goes on. Sometimes the plugs only fit required wire if not it does not mater,

Thanks for the reply, but there is still 1 question on mind, do both wires (black and yellow+red striped) go on , or only one.
 
  #4  
Old 08-03-09, 03:23 PM
Join Date: Dec 2008
Location: Raleigh, NC
Posts: 517
Received 0 Votes on 0 Posts
both..................................
 
  #5  
Old 08-03-09, 05:01 PM
I
Member
Thread Starter
Join Date: Aug 2009
Location: USA,PA
Posts: 3
Received 0 Votes on 0 Posts
Thanks. so just to sum it up, you guys are saying that. i should put both wires on the prongs and it doesnt matter which one goes on the top or the bottom, right? well, im going to give it a try. hope everything worksBeer 4U2
 
Reply
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: