Maytag top-loader won't spin

Reply

  #1  
Old 09-30-12, 09:39 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2012
Location: USA
Posts: 1
Cool Maytag top-loader won't spin

hey everyone,

i have a maytag washer (lat9306aae model) that won't spin. i recently replaced the tub seals and bearings to fix a leaking problem. this worked great, but the inner tub won't spin any more. the agitator works perfectly fine, but when it goes into any spin cycle, there's a loud squeeking noise, and the transmission isn't spinning. the belts are moving on the bottom, but the belt that connects to the transmission doesn't seem to be turning the transmission.

any thoughts as to what's going on? i think there may be something preventing the transmission from spinning, but before the repair, the inner tub span perfectly fine. i did have to break a bit of the transmission jacket i replaced in order for the grooves to be exposed as it wouldn't go completely down the shaft.
 
Sponsored Links
  #2  
Old 10-01-12, 02:20 AM
pugsl's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Mar 2008
Location: Raleigh, NC
Posts: 8,302
Upvotes Received: 13
Possible 2 problems first is the brake assy is sticking # 5 in diagram
http://www.searspartsdirect.com/part...Mod=LAT9306AAE
Or the transmission is bad.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes