Maytag Bravos Washer


  #1  
Old 11-06-13, 08:43 PM
D
Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2010
Location: Texas
Posts: 41
Upvotes: 0
Received 0 Upvotes on 0 Posts
Maytag Bravos Washer

Our washer (top load MTW6700) recently started throwing unbalanced load (UL) code and pausing the cycle with around 12 minutes left. For a while, opening the lid, closing the lid and pressing start would "fix" it and the cycle would complete. Running loads on the delicate cycle seemed to help cycles run to completion, but lately that seems to be a failing endeavor too.

Where do I start with this? How can I put the machine into self-diagnostic mode, if it has one?

thanks,
Maurice
 
  #2  
Old 11-06-13, 09:00 PM
J
Banned. Rule And/Or Policy Violation
Join Date: Apr 2013
Location: USA
Posts: 4,294
Upvotes: 0
Received 1 Upvote on 1 Post
Seem to missing a few digits on the end of your model #.
Maytag Washing Machine Troubleshooting & Repair - RepairClinic.com
 
  #3  
Old 11-06-13, 09:25 PM
D
Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2010
Location: Texas
Posts: 41
Upvotes: 0
Received 0 Upvotes on 0 Posts
It's the TQ1 model. Start with the basket drive hub kit, I suppose?
 
  #4  
Old 11-07-13, 03:44 AM
pugsl's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Mar 2008
Location: United States
Posts: 9,029
Received 76 Upvotes on 69 Posts
How old is washer? several things could be wrong (I hate that code) 1. control board 2. support rods
and possible other things, With that code I would call Sears and see if they would sell a extended Warranty. May take several tries to fix.
 
  #5  
Old 11-07-13, 07:40 PM
D
Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2010
Location: Texas
Posts: 41
Upvotes: 0
Received 0 Upvotes on 0 Posts
It's around 5-6 years old, I think. we moved three years ago and can't find when we bought it. would the serial number tell me anything?
 
  #6  
Old 11-08-13, 02:58 AM
pugsl's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Mar 2008
Location: United States
Posts: 9,029
Received 76 Upvotes on 69 Posts
Whirlpool Date Codes
Here is the date code chart.
 
  #7  
Old 11-24-13, 12:39 PM
D
Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2010
Location: Texas
Posts: 41
Upvotes: 0
Received 0 Upvotes on 0 Posts
Finally getting back to this...the washer was mfd in July 2008. I'm currently wondering if there is a suspension rod/spring issue. I opened the top and saw that all rods are connected with nothing broken that I can see. I haven't removed any to check for broken/stretched springs, but the tub assembly seems to want to locate toward the right side of the cabinet.
 
  #8  
Old 11-24-13, 04:00 PM
pugsl's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Mar 2008
Location: United States
Posts: 9,029
Received 76 Upvotes on 69 Posts
Rods will be the cheapest of the things. Not sure that it will fix it.
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: