Kenmore washer wont spin

Reply

  #1  
Old 09-10-14, 11:24 AM
N
Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2014
Posts: 1
Received 0 Votes on 0 Posts
Angry Kenmore washer wont spin

I got this washer from my sister-in-law and have no idea how old it is. I have searched everywhere and cant find the model number the only number I can find is SM9711033A. Okay so about 6 months ago I changed the coupler on the motor and the dogs on my Kenmore Washer. Starting about a week ago my washer stopped spinning. I have been looking all around trying to figure out what is wrong. I have checked the clutch, coupler, and the dogs again. The washer agitates when I first start it up and works/sounds like normal, even opened the lid during agitation and it was moving like normal. However when it gets to the spin cycle is makes a shrill noise and doesn't spin. The noise sounds like it is coming from the bottom. I tipped it back and ran it and everything looks fine. Everything is spinning like it should. Does anyone have any suggestions on what to check next or should I just give up and get a new one?
 

Last edited by Nikkip; 09-10-14 at 12:53 PM. Reason: Added a few more details.
Sponsored Links
  #2  
Old 09-10-14, 12:02 PM
pugsl's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Mar 2008
Location: United States
Posts: 9,029
Received 74 Votes on 67 Posts
post model # please. shrill noise Where do you hear it from top, bottom Does the motor sound like it is running? If it is the washer I am thinking of probably better than new ones. Almost sounds like coupler broken but would not agitate. Open lid when in agitate and see if agitating.
 
Reply
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: