Dishwasher issue

Reply

  #1  
Old 05-16-16, 06:47 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2003
Location: usa
Posts: 113
Received 0 Votes on 0 Posts
Dishwasher issue

The last few months, my dishwasher has been acting somewhat strangely. During the cycle it would stop and nothing seems to be happening for a long time, about 20-30 minutes. Then it resumes operations for a few minutes, then it might stop again for a very long time. The entire cycle takes over three hours. What is going when it's not doing anything for long periods of time? Sometimes when I open the door during one of those stoppages, I can see water just sitting at the bottom of the dishwasher. Any ideas what might be happening? Thank you.
 
Sponsored Links
  #2  
Old 05-16-16, 07:09 PM
Member
Join Date: Jan 2011
Location: USA
Posts: 4,491
Received 31 Votes on 27 Posts
Got a model #?
Likely the timer is bad.
Check out repairclinic.com
 
  #3  
Old 05-16-16, 08:21 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2003
Location: usa
Posts: 113
Received 0 Votes on 0 Posts
It's a Kenmore Elite model 665.1379.

I actually just ran it tonight, and in addition to long stops, it never drained -- there was still water at the bottom when it stopped. Then I tried to run just the drain cycle, but it didn't drain again. Only after another attempt to drain, it finally emptied; however, the dishes don't look clean at all, and there is an unpleasant odor.
 
  #4  
Old 05-16-16, 08:27 PM
PJmax's Avatar
Group Moderator
Join Date: Oct 2012
Location: Northern NJ - USA
Posts: 53,522
Received 408 Votes on 384 Posts
Check the model number again... there should be a K and four or five more digits.

There should be no water in the bottom when started. It should take several minutes to fill with water. It should start washing for up to ten minutes..... drain and refill.

Does this happen ?
Do you hear it washing ?
 
  #5  
Old 05-17-16, 04:53 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2003
Location: usa
Posts: 113
Received 0 Votes on 0 Posts
There is a K600 at the end of 665.1379, but that I believe is just for color. So the full model number is 665.1379K600.

Right now, since late yesterday, I can't even get to drain at all.

I do hear it washing, but then it stops and nothing seems to be happening. It doesn't drain, unless I wait some time after the cycle completes (at least 15-20 minutes) and then when I do just drain it will drain.
 

Last edited by davidm; 05-17-16 at 05:59 AM.
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: