Plug for A/C does not fit in socket because of clearance

Reply

  #1  
Old 06-04-16, 09:54 AM
H
Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2014
Location: USA
Posts: 45
Received 0 Votes on 0 Posts
Plug for A/C does not fit in socket because of clearance

Hi,

I just bought a new Air Conditioner.
The new plug does not fit into the old socket.
The plug prongs match the socket slots and the voltage of the new plug is correct, but the casing of the plug is too large.

Do I need to move the outlet?
Can I extend the prongs somehow?
Can I reorient the outlet?

Thank you!
 
Attached Images  
Sponsored Links
  #2  
Old 06-04-16, 09:57 AM
PJmax's Avatar
Group Moderator
Join Date: Oct 2012
Location: Northern NJ - USA
Posts: 57,667
Received 908 Votes on 848 Posts
You can turn power off to that receptacle, pull it out and flip it 180.
 
  #3  
Old 06-04-16, 11:23 AM
Tolyn Ironhand's Avatar
Group Moderator
Join Date: Nov 2007
Location: Twin Cities, MN
Posts: 13,478
Received 169 Votes on 151 Posts
I can't see the configuration but you could also change it out to a duplex. The top one of a duplex might give you enough clearance. PJmax's option is easier though.
 
  #4  
Old 06-04-16, 11:40 AM
H
Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2014
Location: USA
Posts: 45
Received 0 Votes on 0 Posts
Thanks! I flipped it.
.......
 
Reply
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: