Kenmore hot surface light stays on


  #1  
Old 12-23-21, 11:20 AM
Z
Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2018
Posts: 491
Received 0 Upvotes on 0 Posts
Kenmore hot surface light stays on

Hello,

the hot surface light on my parents range stays on for days after the burner is shut off and cools down. It eventually turns off. There is a hot surface indicator for each element.

kenmore model c970-655821.

any idea what part is broken and the part #?

Ive seen some ranges where the entire element needs to be replaced (with a single, shared indicator light).
 
  #2  
Old 12-23-21, 04:36 PM
PJmax's Avatar
Group Moderator
Join Date: Oct 2012
Location: Jersey
Posts: 63,139
Received 3,619 Upvotes on 3,245 Posts
There is a hot surface indicator for each element.
So it's one burner that has a problem ?

Typically there is only one indicator for all the surface burners.

I'm coming up dry on service info for the Canadian built range. There should be a tech sheet near the control panel or in the back that will include servicing diagnostics. For the most part I don't have access to Canadian products. I did for that unit but they closed down the Frigidaire help site and sent everything to Electrolux. Ca.
 
  #3  
Old 12-23-21, 04:54 PM
Z
Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2018
Posts: 491
Received 0 Upvotes on 0 Posts
Yes, problem is for only one element. Each element has a hot surface indicator.
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: