Three Switches

Reply

  #1  
Old 09-25-02, 10:15 AM
E
EdwardE
Visiting Guest
Posts: n/a
Three Switches

I have three switches running to the same set of lights. How do I wire it?
 
Sponsored Links
  #2  
Old 09-25-02, 10:30 AM
M
Member
Join Date: Dec 2000
Posts: 510
Received 0 Votes on 0 Posts
Do you mean that you want to control one set of lights from three separate switch locations?
 
  #3  
Old 09-25-02, 11:12 AM
J
Member
Join Date: Sep 2002
Location: welland ontario
Posts: 7,391
Received 203 Votes on 179 Posts
You need 2 three way switches and a four way switch. Do you have the wire installed or do you still need to do that. Which location (switch/light etc) does the power come into.
 
  #4  
Old 09-25-02, 12:12 PM
J
Member
Join Date: Sep 2000
Location: United States
Posts: 18,497
Received 0 Votes on 0 Posts
There are many ways to wire it. To describe them all would be mind-boggling.

If you have open walls and ceilings and therefore complete freedom of routing, then run the 12/2 continuous power cable to the first 3-way switch, a 12/3 from the first 3-way to a 4-way, another 12/3 from the 4-way to the second 3-way, and a 12/2 from the second 3-way to the first light, and then more 12/2 interconnecting the lights until you get to the last one.

If you are dealing with existing wiring, then tell us what you've got now. Tell us whether this ever worked before and you are just trying to reconnect it, or whether this is a new installation with new cable.
 
  #5  
Old 09-25-02, 12:40 PM
E
EdwardE
Visiting Guest
Posts: n/a
I am building a 800 square foot shop, so I am starting from nothing. Mr. Nelson's answer was exactly what I needed to know. Thankyou.
 
Reply
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: