Possible electrical problem....

Reply

  #1  
Old 06-28-04, 10:29 PM
plwalker1377
Visiting Guest
Posts: n/a
Exclamation Possible electrical problem....

I've recently purchased a new home that is 29 years old. The wiring in the house seems to be in good shape. I have a 150 amp circuit breaker with one open slot. However, when I use my washing machine my lights in the house began to pulse to the washing machine's engine. I've traced the circuit and verified that it is a 20 amp breaker. There are no other appliances or lights on the circuit. My washing machine has a rating of 10 amps. What could be wrong? Please advise.....Thanks in advance....
 
Sponsored Links
  #2  
Old 06-28-04, 10:53 PM
Member
Join Date: Sep 2000
Location: United States
Posts: 18,497
We've heard reports of lights pulsing to a washing machine before. See if you can talk your power company into monitoring your supply voltage while your washing machine is on. They'll also tighten up their connections when they come out.
 
  #3  
Old 06-29-04, 05:56 AM
Andrew's Avatar
Member
Join Date: Apr 2003
Location: USA
Posts: 937
Exclamation

I'll bet your washer is a Whirlpool?
Apparently there is an uneven loading on the motor, which causes a fluctuating current draw on these machines.
 
  #4  
Old 06-29-04, 06:35 PM
Spark Chaser
Visiting Guest
Posts: n/a
Check the tightness of all your neutrals in the main panel - even the one from the meter base.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes