3 way 4 way switch questions

Reply

  #1  
Old 12-15-04, 09:34 AM
1975
Visiting Guest
Posts: n/a
3 way 4 way switch questions

I just replaced all of the switches on my first floor. I knew I had 3 way switches but didn't realize I had 4 ways as well. All I did was replace the old switches, none of them were 4 way switches, all 3 way or singles. None of the switches had more than three wires attached.

My questions; Is this okay? Is the fourth poll being taken care of by one of the wire nut connections in the box?

Everything seems to function correctly but I am curious because after I figured out I had 4 way switches I did a little reading and it doesn't jive with what I see in my home.

Thanks
 
Sponsored Links
  #2  
Old 12-15-04, 09:48 AM
Member
Join Date: Sep 2000
Location: United States
Posts: 18,497
Yes, it's okay.

Is the fourth poll being taken care of by one of the wire nut connections in the box?
I can't answer this because the question doesn't make any sense.

I knew I had 3 way switches but didn't realize I had 4 ways as well. All I did was replace the old switches, none of them were 4 way switches, all 3 way or singles.
These two sentences seem to directly contradict each other. Please clarify. Do you have 4-way switches that you didn't replace when you replaced the other switches? If so, why did you replace the others but not the 4-way switches?
 
  #3  
Old 12-15-04, 11:27 AM
1975
Visiting Guest
Posts: n/a
sorry for confusion

John sorry for the confusion, it seem to make sense the when I wrote it the first time but reading now

What I was trying to say was that I have one light fixtures controled by 3 switches, and when I replaced the switches none of them were a 4 way. I was concerned that something was incorrect, but thinking about it now I didn't replace the switches at the top of the stairs and those are probably the 4 ways. Does that make sense?

I think I'm okay???


Thanks again.
 
  #4  
Old 12-15-04, 11:34 AM
Member
Join Date: Sep 2000
Location: United States
Posts: 18,497
I have one light fixtures controled by 3 switches, and when I replaced the switches none of them were a 4 way
That's not possible, at least not if they worked correctly. One of them must be a 4-way.

but thinking about it now I didn't replace the switches at the top of the stairs and those are probably the 4 ways
That's a reasonable guess.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes