electricity socket

Reply

  #1  
Old 01-01-06, 10:01 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2006
Posts: 2
electricity socket

Hi all I'm new here and my English is a little weak with electric vocabulary, so bare with me.
I've a electricity socket that doesn't work I've tested it with a Tester (the screwdriver with light in) and both phase and ground lights up in the tester , one of them lights more than the other but still both of them lights up quiet strong.

Do any of the experts in this form have an idea, what can it be?

Thanks and Happy New Year
Ofer.
 
Sponsored Links
  #2  
Old 01-01-06, 10:33 AM
Speedy Petey's Avatar
Banned. Rule And/Or Policy Violation
Join Date: Nov 2003
Posts: 2,455
Is that the problem, or is there something else?
Is this a receptacle?
Does it work?
 
  #3  
Old 01-01-06, 10:36 AM
chandler's Avatar
Banned. Rule And/Or Policy Violation
Join Date: Dec 2005
Location: USA
Posts: 39,968
electricity socket

Is this a light socket or a receptacle? Purchase a $9 tester that plugs into the receptacle and look at the lights. You should have two orange lights that stay lit. There is a diagram showing you what is wrong if that is not the case. You should not have any voltage on the ground or neutral. After you do this, post back and let's see what we can do to help.
 
  #4  
Old 01-01-06, 12:42 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2006
Posts: 2
First of all , it is a problem cause the the socket doesnt work.

I also used a voltmeter and it shows 0 volts, but still it looks like there is a phase in both wires (where it should be a phase and zero or ground however it's called)
 
  #5  
Old 01-01-06, 01:15 PM
Member
Join Date: Sep 2002
Location: welland ontario
Posts: 5,667
Sounds like an open neutral. In North America that is the white wire. Problem could be on device or junction box on the circuit, even working ones, even the main panel box.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes