Im new to this same subject however

Reply

  #1  
Old 04-30-06, 02:13 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2006
Posts: 1
Question Im new to this same subject however

Hello all i am replacing a existing wall oven with a double wall oven the maufacturer states my new oven needs a 30 amp circuit and i have an exisiting 4 wire circuit not sure what gage i need please help?
 
Sponsored Links
  #2  
Old 04-30-06, 02:42 PM
Member
Join Date: Sep 2003
Location: Central New York State
Posts: 13,973
wireless,

I have started a new thread with your post.

Your existing four wire circuit is probably at least sufficient for a 30 amp circuit. A 30 amp circuit needs 10 gage copper wiring. What size circuit breaker protects this circuit, and are the wires aluminum or copper?
 
  #3  
Old 04-30-06, 06:09 PM
chandler's Avatar
Banned. Rule And/Or Policy Violation
Join Date: Dec 2005
Location: USA
Posts: 39,968
30 amps on a double oven? Better question that.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes
'