whats my problem

Reply

  #1  
Old 11-20-06, 11:55 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2006
Posts: 2
whats my problem

I just uninstalled a remote dual light /fan from my breakfast nook and replaced it with a with a chandelier. I have very little power coming into the can and obviously the light doesn't work. Any suggestions what could be wrong?
 
Sponsored Links
  #2  
Old 11-20-06, 12:01 PM
Member
Join Date: Sep 2003
Location: Central New York State
Posts: 13,973
What do you mean by "very little power".

What did you do to accomplish the replacement? Did you do anything with the switch(es)? What wires did you have at the ceiling and how did you connect them?
 
  #3  
Old 11-20-06, 04:27 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2006
Posts: 2
whats my problem

it looks like its wired correctly
i have 3 wires coming out of the can A white, black and copper ground. the chandelier has 2 wires ( both brown and a copper ground) one of the brown was coded in white to distinguish. What could be the problem with the switches??????? My electrical tester barely lights when it is on the live wires
 
  #4  
Old 11-20-06, 07:32 PM
Member
Join Date: Sep 2003
Location: Central New York State
Posts: 13,973
You have an open circuit. The neutral has failed somewhere.
 
  #5  
Old 11-21-06, 09:33 AM
Member
Join Date: Feb 2002
Location: port chester n y
Posts: 2,117
First, Connect a "pig-tail" socket at the fixture outlet-box ( 2 wires only ?) before trying a "permanent" connection.

Next, you will have to check at the switch outlet-box for voltage , correct wire-connections, and a defective switch.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes
'