Old wiring

Reply

  #1  
Old 02-27-07, 11:07 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2007
Location: Sodus
Posts: 3
Old wiring

My NY 1928 Cape has armored wiring in the walls and cielings, which has the old and cracked cloth covered wire inside the armor. I want to know if I can pull this old wire out and reinsert new wire? My issue is that I do not care to tear out all of the drywall that is in place. There are only a few lines that I cannot replace easily like in the basement and actic.
 
Sponsored Links
  #2  
Old 02-27-07, 11:28 AM
Member
Join Date: Sep 2002
Location: welland ontario
Posts: 5,599
No you can not. That is a cable assy not a conduit assy. It is constructed as one piece and not designed for the wries to be removed and replaced.
 
  #3  
Old 02-27-07, 11:46 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2007
Location: Sodus
Posts: 3
Talking

cable assy, conduit assy, I understand. I like dry wall work anyway. Thanks
 
  #4  
Old 02-27-07, 01:50 PM
Forum Topic Moderator
Join Date: Feb 2005
Location: Near Lansing, Michigan
Posts: 10,338
Just to add, your existing receptacles almost certainly do not meet modern spacing requirements anyway; so while you're into the drywall, you can add new receptacles where they are required.
 
  #5  
Old 02-27-07, 02:06 PM
ray2047's Avatar
Group Moderator
Join Date: Mar 2006
Location: USA
Posts: 32,803
If the only wires that are hard to replace are in the attic and basement you might consider just running surface race or surface mounted conduit if the area appearance isn't critical. Not knowing the location of your panel I'm only guessing but at most it seems you might only need to cut out one section of sheet rock at the panel to run several circuits to a central Jbox in the attic and basement. Or again if appearance wcouldn't be a critical factor run conduit carrying several circuits to each area on the outside of the house to avoid any Sheetrock work.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes
'