Wire Clamp Needed for Surface-mount box

Reply

  #1  
Old 09-28-07, 02:27 PM
M
Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2001
Location: Pennsylvania
Posts: 240
Received 0 Votes on 0 Posts
Wire Clamp Needed for Surface-mount box

I will be surface-mounting a metal work box in the garage. The feed for the box comes into the back of the box and will not be exposed. Question: do I need a wire clamp for the feed?

Thanks.
 
  #2  
Old 09-28-07, 02:33 PM
I
Forum Topic Moderator
Join Date: Feb 2005
Location: Near Lansing, Michigan
Posts: 10,942
Received 44 Votes on 42 Posts
Yes, you need a standard romex box connector.
 
  #3  
Old 10-02-07, 10:56 AM
G
Member
Join Date: Nov 2004
Location: Pleasantville, NY
Posts: 552
Received 0 Votes on 0 Posts
I have a similar situation, but with an outdoor box. Do I also use the standard clamp, or is there some waterproof clamp I should be looking for?

Thanks
 
  #4  
Old 10-02-07, 12:09 PM
I
Forum Topic Moderator
Join Date: Feb 2005
Location: Near Lansing, Michigan
Posts: 10,942
Received 44 Votes on 42 Posts
For outdoor use, you need UF-B cable and a waterproof UF box connector or THWN conductors in conduit.
 
  #5  
Old 10-02-07, 12:59 PM
G
Member
Join Date: Nov 2004
Location: Pleasantville, NY
Posts: 552
Received 0 Votes on 0 Posts
Originally Posted by ibpooks View Post
For outdoor use, you need UF-B cable and a waterproof UF box connector or THWN conductors in conduit.
The outdoor box is attached directly to my siding. Do you think I still need the UF-B cable?

What are THWN conductors? I am not using conduits because the cable is fed directly from my basement.
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: