Above ground pool pump suddenly tripping GFI outlet

Reply

  #1  
Old 07-11-13, 12:40 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Jul 2013
Location: USA
Posts: 2
Above ground pool pump suddenly tripping GFI outlet

I have had my above ground pool filter (1HP) plugged into a GFCI outlet using an extension cord for over a year, and suddenly today it began tripping. I tried swapping out the extension cord without success and tried using a different GFCI outlet without success. All connections seem to be dry. Any ideas why this would suddenly have started tripping the GFCI outlet?
 
Sponsored Links
  #2  
Old 07-11-13, 01:02 PM
ray2047's Avatar
Group Moderator
Join Date: Mar 2006
Location: USA
Posts: 32,659
plugged into a GFCI outlet using an extension cord for over a year
By code extension cords are not intended as a replacement for the correct wiring method. They are intended for temporary use only. (2008 NEC Section 590)

Since you have tried all the usual tests it sounds like failing insulation on the pump motor. You can take it to a motor shop and have it tested or just replace it.
 
  #3  
Old 07-14-13, 08:44 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Jul 2013
Location: USA
Posts: 2
Thank you. I think I'm going to bring the pump back since its less than a year old.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes
'