GFCI subpanel

Reply

  #1  
Old 09-07-13, 08:22 PM
Justin Smith's Avatar
Member
Thread Starter
Join Date: Dec 2010
Location: Cressona, Pa, USA
Posts: 2,546
GFCI subpanel

Is there anything wrong with putting all of the kitchen, bathroom, and garage receptacles on a GFCI protected subpanel? I'm wiring a new house and this seems like a great way to save money and complaints of 'ugly' gfci outlets, etc.
 
Sponsored Links
  #2  
Old 09-07-13, 08:33 PM
Member
Join Date: Mar 2006
Location: Wet side of Washington state.
Posts: 18,399
I assume you mean to use a two-pole GFCI circuit breaker to feed the sub-panel. If so, that means a whole lot of receptacles will go dark when the GFCI trips.
 
  #3  
Old 09-08-13, 07:42 AM
CasualJoe's Avatar
Member
Join Date: Jan 2010
Location: USA
Posts: 9,391
That seems to me like an expensive way to provide GFCI protection and like Furd mentioned ALL GFCI outlets would be dead. It could be a nightmare finding a single little problem while the homeowner stews. As we all know, a lot of homeowners like to DIY. You are going to have a homeowner who hates you the first time they have a problem. If you are looking for a way to save money and do a slick installation, look at the new panels by Cutler-Hammer and Square D with the plug-in neutral AFCI breakers.
 
  #4  
Old 09-09-13, 06:24 AM
Justin Smith's Avatar
Member
Thread Starter
Join Date: Dec 2010
Location: Cressona, Pa, USA
Posts: 2,546
I will talk to the homeowner to see if he wants it. I wanted to put in a Square D plug-on neutral panel, but the homeowner already purchased and installed GE panels.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes