Having trouble with devices installed on vehicle !


  #1  
Old 04-22-14, 01:11 AM
A
Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2014
Posts: 1
Received 0 Votes on 0 Posts
Unhappy Having trouble with devices installed on vehicle !

Hello,

I am having some serious trouble with the devices placed in a vehicle, I am trying to add devices to it and get them powered during the start of the vehicle.

Electricity Source: DC 12V { Battery }
CONVERTER - [ DC -> AC ] 12V
ADOPTER - 12V AC -> 6V AC

Devices Power requirement->
5V AC + 1.2 Amp [Device 1]
WIFI Dongle dont know the power requirements it also requires 5V AC

Graph is also added


The devices circuits are failing due to fluctuating current from the battery, thus the reading of electricity is also different, can you help me achieve this, without increasing the price significantly !
Thanks in advance.....

- Arjch
 
  #2  
Old 04-22-14, 04:22 AM
ray2047's Avatar
Member
Join Date: Mar 2006
Location: USA
Posts: 33,581
Received 13 Votes on 11 Posts
Simplest might be a second battery with an isolator. Vehicle starter draws more than 100 amps for a few seconds lowering voltage.
 
  #3  
Old 04-22-14, 04:24 AM
R
Member
Join Date: Apr 2007
Location: Near Buffalo, NY
Posts: 4,233
Received 1 Vote on 1 Post
Are you sure these devices require 5 volts AC?

You said you want to power the devices "during the start of the vehicle." The only way to insure constant power to your devices is to use a second battery that is isolated from the starting battery, but uses the car's electrical circuit to charge both batteries.

A device called a "battery isolator" will do the trick. It also prevents the starting battery from being drained by the devices.
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: