GFIC Receptacle problem


  #1  
Old 05-06-14, 06:31 PM
T
Member
Thread Starter
Join Date: May 2014
Location: USA
Posts: 2
Received 0 Votes on 0 Posts
GFIC Receptacle problem

I have three receptacles that are on one GFIC receptacle. These three receptacles do not have power and the reset button on the GFIC Receptacle will not reset when I press the button. But, when I plug something into the GFIC receptacle, it has power.

Thank you in advance for any help or advice.
 
  #2  
Old 05-06-14, 06:34 PM
CasualJoe's Avatar
Member
Join Date: Jan 2010
Location: United States
Posts: 10,823
Received 111 Votes on 98 Posts
The GFCI device is either wired incorrectly or is faulty and needs to be replaced.
 
  #3  
Old 05-06-14, 06:47 PM
PJmax's Avatar
Group Moderator
Join Date: Oct 2012
Location: Northern NJ - USA
Posts: 62,166
Received 1,525 Votes on 1,408 Posts
Welcome to the forums.

That sure sounds like the line and loads were incorrectly connected backwards to the receptacle.
 
  #4  
Old 05-06-14, 07:21 PM
T
Member
Thread Starter
Join Date: May 2014
Location: USA
Posts: 2
Received 0 Votes on 0 Posts
This GFIC has not been replaced in several years, it was working fine until a couple days ago. I will try replacing the GFIC receptacle.

Thanks for your quick response!
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: