Noob question adding new outlet to existing


  #1  
Old 07-15-14, 12:59 PM
E
Member
Thread Starter
Join Date: Jul 2014
Location: USA
Posts: 2
Upvotes: 0
Received 0 Upvotes on 0 Posts
Noob question adding new outlet to existing

I'm just looking for some piece of mind to make sure I've got this wired in a way that won't burn my house down

I want to add an outlet to a wall that has only one other outlet. The existing box has two sources going in and back out into the house (to and from where, I don't know).

Am I safe in wiring in this manner? The two outlets\boxes would be wired together about 5 feet apart with another piece of Romex.

Thanks so much guys!

Emo
 
Attached Images  
  #2  
Old 07-15-14, 01:35 PM
ray2047's Avatar
Member
Join Date: Mar 2006
Location: USA
Posts: 29,711
Upvotes: 0
Received 15 Upvotes on 13 Posts
Confused by your second diagram. You seem to have moved one of the cables in the diagram of the existing receptacle. Simple way you would use pigtails at the existing receptacle. Connect wires of the 3 cables to pigtails and the pigtails to the receptacle.

Name:  GBg.jpg
Views: 12519
Size:  22.1 KB
 
  #3  
Old 07-15-14, 02:26 PM
E
Member
Thread Starter
Join Date: Jul 2014
Location: USA
Posts: 2
Upvotes: 0
Received 0 Upvotes on 0 Posts
Thanks Ray! I'll get it done that way. Make sense, and is much easier. Do I need to know which one is "power in" and "power out" or does it matter?
 
  #4  
Old 07-15-14, 03:47 PM
ray2047's Avatar
Member
Join Date: Mar 2006
Location: USA
Posts: 29,711
Upvotes: 0
Received 15 Upvotes on 13 Posts
No, it doesn't mater which is power in or out since your hooking all cables together.
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: