using a gfci breaker for an outbuilding panel


  #1  
Old 07-15-14, 07:56 PM
M
Member
Thread Starter
Join Date: Aug 2013
Posts: 21
Upvotes: 0
Received 0 Upvotes on 0 Posts
using a gfci breaker for an outbuilding panel

I have run #10 outdoor wire buried a foot deep to an outbuilding. In the outbuilding, I am running two 15 amp circuits. I would like to run this with a 30 amp gfci breaker from my main panel. Any issues with this? thanks.
 
  #2  
Old 07-15-14, 09:00 PM
ray2047's Avatar
Member
Join Date: Mar 2006
Location: USA
Posts: 29,711
Upvotes: 0
Received 15 Upvotes on 13 Posts
Max for 12" GFCI protected is single 20 amp 120 volt circuit.
 
  #3  
Old 07-15-14, 09:15 PM
Justin Smith's Avatar
Member
Join Date: Dec 2010
Location: Cressona, Pa, USA
Posts: 2,272
Upvotes: 0
Received 1 Upvote on 1 Post
The wire needs to be deeper. Other than that I personally have the same setup (well I have thwn in rigid conduit) and I have no complaints.
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: