25 amp breakers


  #1  
Old 08-03-14, 09:51 AM
D
Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2008
Location: West
Posts: 247
Upvotes: 0
Received 0 Upvotes on 0 Posts
25 amp breakers

Most of the single pole 120v breakers in my panel are 20 amp ..Do they make a 25 amp single
???
 
  #2  
Old 08-03-14, 09:56 AM
W
Member
Join Date: Jun 2008
Location: VA.
Posts: 765
Upvotes: 0
Received 1 Upvote on 1 Post
Not that I know of, just a single pole 30.
Why do you ask?
 
  #3  
Old 08-03-14, 10:02 AM
W
Member
Join Date: Jun 2008
Location: VA.
Posts: 765
Upvotes: 0
Received 1 Upvote on 1 Post
I stand corrected, I just googled it and they do.
 
  #4  
Old 08-03-14, 10:03 AM
PJmax's Avatar
Group Moderator
Join Date: Oct 2012
Location: Jersey
Posts: 65,100
Received 3,982 Upvotes on 3,574 Posts
With some companies you can special order in between sizes.
Basically the size of the wire dictates the largest sized breaker you can use.
 
  #5  
Old 08-03-14, 10:56 AM
pcboss's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2002
Location: Maryland
Posts: 13,979
Received 194 Upvotes on 170 Posts
General purpose circuits are limited to 20 amp maximum. Why are you looking for 25 amp breakers?
 
  #6  
Old 08-03-14, 07:24 PM
D
Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2008
Location: West
Posts: 247
Upvotes: 0
Received 0 Upvotes on 0 Posts
if you wire an inverter into a panel 120v it would be good to use a bigger breaker as long as the feed wire was heavy enough..
 
  #7  
Old 08-03-14, 07:30 PM
CasualJoe's Avatar
Member
Join Date: Jan 2010
Location: United States
Posts: 9,872
Received 185 Upvotes on 166 Posts
if you wire an inverter into a panel 120v it would be good to use a bigger breaker as long as the feed wire was heavy enough..
So, the 25 amp breaker is to protect the inverter?
 
  #8  
Old 08-04-14, 05:34 AM
bigboypete's Avatar
Banned. Rule And/Or Policy Violation
Join Date: Dec 2013
Posts: 201
Upvotes: 0
Received 0 Upvotes on 0 Posts
What size wire do you intend to use on this 25A circuit?
Is the 25A circuit protecting HVAC equipment?

edit - p.s.- Are you proposing a grid-tied inverter setup? Please be more specific with your intentions here?
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: