Pool cover pump

Reply

  #1  
Old 05-12-15, 12:56 PM
Member
Thread Starter
Join Date: May 2015
Posts: 1
Pool cover pump

Hello, I have an inground pool with a pool cover pump. The pump was working fine where now it will not. If I take the pump off the cover and out of the water, the pump will kick on for a few seconds (like it is suppose to) but if I put it back on the cover (into some water) the pump does not work and the gfi circuit pops. i also tried moving the pump to another outlet (also with a gfi) and same result
 
Sponsored Links
  #2  
Old 05-12-15, 02:20 PM
Forum Topic Moderator
Join Date: Feb 2005
Location: Near Lansing, Michigan
Posts: 10,295
My first guess is a knick in the cord or cord sealant allowing some water in. Might be time for a new pump.
 
  #3  
Old 05-12-15, 05:35 PM
PJmax's Avatar
Group Moderator
Join Date: Oct 2012
Location: NJ - USA
Posts: 43,482
Usually what happens with a pool cover pump is that it gets dragged across the cover by its cord.(ask me how I know) Where the cord enters the units leaks water and causes a GFI trip.
 
  #4  
Old 05-12-15, 07:25 PM
CasualJoe's Avatar
Member
Join Date: Jan 2010
Location: USA
Posts: 9,213
Usually what happens with a pool cover pump is that it gets dragged across the cover by its cord.(ask me how I know)
How do you know that PJ?
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes
'