NMW cable clamps

Reply

  #1  
Old 11-30-16, 12:00 PM
S
Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2005
Location: USA
Posts: 605
Received 0 Votes on 0 Posts
Exclamation NMW cable clamps

I'm tying my new circuits into the main circuit box and there's not a lot of good knockouts left. I've never done this and none of the others are this way: is it allowed to double up cables going through the cable clamps, 2 per?

What about in wall boxes?

Thanks guys?
 
  #2  
Old 11-30-16, 12:09 PM
I
Forum Topic Moderator
Join Date: Feb 2005
Location: Near Lansing, Michigan
Posts: 10,943
Received 44 Votes on 42 Posts
I believe NMW cables are always one-per-clamp. Some NMD clamps take one cable and some take two -- depends on the manufacturer, so check the packaging.
 
  #3  
Old 11-30-16, 07:14 PM
S
Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2005
Location: USA
Posts: 605
Received 0 Votes on 0 Posts
Do you mean a double clamp kinda side-by-side?
 
  #4  
Old 11-30-16, 07:43 PM
Tolyn Ironhand's Avatar
Group Moderator
Join Date: Nov 2007
Location: United States
Posts: 13,806
Received 253 Votes on 221 Posts
Almost all cable connectors (ones that go into a KO) I have used are rated for 2 cables. Cable staples are also listed for two cables. However, you should always consult the manufacturer for product information.
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: