NMW cable clamps

Reply

  #1  
Old 11-30-16, 12:00 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2005
Location: USA
Posts: 604
Received 0 Votes on 0 Posts
Exclamation NMW cable clamps

I'm tying my new circuits into the main circuit box and there's not a lot of good knockouts left. I've never done this and none of the others are this way: is it allowed to double up cables going through the cable clamps, 2 per?

What about in wall boxes?

Thanks guys?
 
Sponsored Links
  #2  
Old 11-30-16, 12:09 PM
Forum Topic Moderator
Join Date: Feb 2005
Location: Near Lansing, Michigan
Posts: 10,944
Received 42 Votes on 40 Posts
I believe NMW cables are always one-per-clamp. Some NMD clamps take one cable and some take two -- depends on the manufacturer, so check the packaging.
 
  #3  
Old 11-30-16, 07:14 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2005
Location: USA
Posts: 604
Received 0 Votes on 0 Posts
Do you mean a double clamp kinda side-by-side?
 
  #4  
Old 11-30-16, 07:43 PM
Tolyn Ironhand's Avatar
Group Moderator
Join Date: Nov 2007
Location: Twin Cities, MN
Posts: 13,011
Received 66 Votes on 58 Posts
Almost all cable connectors (ones that go into a KO) I have used are rated for 2 cables. Cable staples are also listed for two cables. However, you should always consult the manufacturer for product information.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: