Wiring a house dual 110 & 220

Reply

  #1  
Old 05-07-18, 10:53 AM
F
Member
Thread Starter
Join Date: May 2018
Location: USA
Posts: 2
Received 0 Votes on 0 Posts
Wiring a house dual 110 & 220

I am planning on moving from the USA back to Ireland. Everything I own works off 110. In building an extension to a house in Ireland, I would like to dual wire, 110 & 220. Is this some that is realistic/practical ?

Thanks for your help with this.
 
  #2  
Old 05-07-18, 11:00 AM
PJmax's Avatar
Group Moderator
Join Date: Oct 2012
Location: Northern NJ - USA
Posts: 61,403
Received 1,404 Votes on 1,299 Posts
Welcome to the forums.

Unfortunately there is no way to be dual wiring. There is no 120vac there.
In Ireland the standard voltage is 230vac and the frequency is 50 Hz.

You either need to replace the appliances or use a drop down convertor.
 
  #3  
Old 05-07-18, 11:07 AM
F
Member
Thread Starter
Join Date: May 2018
Location: USA
Posts: 2
Received 0 Votes on 0 Posts
Thanks Pete, I appreciate you taking the time.
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: