2 wire sizes in same conduit?


  #1  
Old 09-07-19, 10:40 PM
T
Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2019
Posts: 3
Received 0 Votes on 0 Posts
2 wire sizes in same conduit?

I want to run THHN 8 AWG 40 amp circuit and THHN 12 AWG 20 amp circuit in the same 3/4 pipe can this happen?
 
  #2  
Old 09-08-19, 04:25 AM
Geochurchi's Avatar
Member
Join Date: Nov 2012
Location: United States
Posts: 5,082
Received 96 Votes on 89 Posts
Hi, it depends on how many conductors you are pulling in.
Geo
 
  #3  
Old 09-08-19, 04:37 AM
T
Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2019
Posts: 3
Received 0 Votes on 0 Posts
both circuits would be 3 wire 120v
 
  #4  
Old 09-08-19, 05:13 AM
pcboss's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2002
Location: Maryland
Posts: 15,259
Received 114 Votes on 99 Posts
Black, red and white for both?
 
  #5  
Old 09-08-19, 05:29 AM
J
Member
Join Date: Sep 2002
Location: welland ontario
Posts: 7,937
Received 337 Votes on 290 Posts
You only need one ground wire. It needs to be sized for the largest circuit.
 
  #6  
Old 09-08-19, 06:39 AM
T
Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2019
Posts: 3
Received 0 Votes on 0 Posts
yes, black red white thanks guys!
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: